Skip to main content

Informatii utile despre telemetre

Ce este un telemetru?

Telemetrul este un instrument utilizat pentru masurarea distantei pana la un obiect. Desi determinarea distantei poate fi realizata utilizand mai multe metode, termenul telemetru se refera aproape exclusiv la dispozitive ce utilizeaza in acest scop masurarea paralaxei (paralaxa este variatia directiei spre un obiect la o deplasare o observatorului, deplasare pe directive perpendicular pe directia spre obiectul observant) obiectului respectiv din doua puncte de observatie situate la o anumita distanta.

Tipuri de telemetre
Sunt doua tipuri de telemetre: telemetrul cuplat, care este conectat la inelul de distanta al obiectivului si te lasa sa focalizezi un subiect prin folosirea acestuia, in timp ce telemetrul necuplat iti permite sa masori distanta dintre observator și subiect. Focalizarea se face, apoi, manual. Telemetrele necuplate pot fi folosite pe orice aparat cu obiectiv care permite focalizarea.

Avantaje telemetre
Telemetrele ofera urmatoarele avantaje: operare foarte usoara si intuitiva, operare cu ajutorul unui singur buton, rezistenta la utilizari in conditii nefavorabile (apa, praf), durabilitate mare in timp (telemetrele au in general o constructie robusta), design ergonomic pentru usurinta in utilizare, rezultate precise obtinute rapid si usor. Telemetrele sunt dispozitive de masurare a distantei de nivel profesional, care sunt rapide, usor de utilizat si incap in buzunar. De exemplu, telemetrele cu laser Fluke utilizeaza cea mai avansata tehnologie de masurare a distantei. Aceste telemetre sunt rapide, precise, durabile şi uşor de utilizat — nu trebuie decat sa stabiliti directia si sa declansaţi dispozitivul. Designul lor simplu si operarea usoara cu un singur buton inseamna ca veti petrece mai putin timp masurand si ca veti beneficia in acelasi timp de fiabilitate sporita a rezultatelor de care aveti nevoie.

De ce sa utilizati un telemetru Fluke?
· Masurari instantanee pana la 100 metri. Doar tintiti, declansaţi cu un clic si gata
· Masurati cu precizie imbunatatita. Pana la ± 1 mm. Fara scale de interpretat sau citiri eronate
· Accelerati activitatea. Masurati cu usurinta zone greu accesibile, precum tavane inalte, fara a va urca pe o scara.
· Mentineti nivelul. Noul senzor de inclinare de pe telemetrele Fluke ajuta la mentinerea nivelului, monitorizarea inaltimii si masurarea in jurul obstacolelor.
· Reduceti erorile de calcul — lasati telemetrele sa faca operatii matematice. Calculati suprafata si volumul. Adunati si scadeti distante cu usurinta. Utilizati operatii de calcul
· Pythagora pentru inaltime. Aveti incredere in dispozitivele Fluke. Robuste si fiabile, rezistente la praf si stropiri, puteţi lucra in interior si in exterior cu incredere, pentru ca acestea sunt dispozitive Fluke.

Popular posts from this blog

Documentatia pentru formularul A1 pentru PFA

Persoanele fizice autorizate sunt persoane autorizate sa desfasoare orice activitate economica permisa de lege, folosind propria lor forta de munca. Vestea buna este ca, asa cum PFA-urile pot desfasura activitati individuale legal in Romania, in egala masura o pot face si in alte state membre ale Uniunii Europene, ramanand in continuare afiliati sistemului de asigurari sociale din Romania. Cum este acest lucru posibil? Gratie formularului A1 - fostul formular european E 101 – care reglementeaza detasarea intr-un stat membru UE al unui angajat sau al unei persoane care desfasoara activitati independente dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene. Formularul A1 trebuie prezentat in orice moment, pe durata sederii in strainatate, in scop de munca, daca acesta este solicitat de catre autoritatile din tara respectiva, care sunt obligate sa il recunoasca. Este vorba despre un certificat care atesta ca o persoana plateste asigurari in tara de origine si de aceea nu mai este necesar sa pla...

Ben Howard - Time Is Dancing

Cornuletele cu bomboane

Cornuletele cu bomboane de origine sud-americana care indulceste petrecaretii la diferite festivaluri au fost inventate in China. La inceput acestea erau facute in forma de taur si erau folosite in special la petrecerile de Anul Nou, pentru prosperitate in anul ce va urma. Cu mult timp dupa aceea, conceptul a fost preluat de spanioli si de italieni. Jocurile de carti, celebre in toata lumea, sunt de origine asiatica. In sec al IX lea,un membru al dinastiei Tang poseda primul set de carti.