Skip to main content

Informatii utile despre telemetre

Ce este un telemetru?

Telemetrul este un instrument utilizat pentru masurarea distantei pana la un obiect. Desi determinarea distantei poate fi realizata utilizand mai multe metode, termenul telemetru se refera aproape exclusiv la dispozitive ce utilizeaza in acest scop masurarea paralaxei (paralaxa este variatia directiei spre un obiect la o deplasare o observatorului, deplasare pe directive perpendicular pe directia spre obiectul observant) obiectului respectiv din doua puncte de observatie situate la o anumita distanta.

Tipuri de telemetre
Sunt doua tipuri de telemetre: telemetrul cuplat, care este conectat la inelul de distanta al obiectivului si te lasa sa focalizezi un subiect prin folosirea acestuia, in timp ce telemetrul necuplat iti permite sa masori distanta dintre observator și subiect. Focalizarea se face, apoi, manual. Telemetrele necuplate pot fi folosite pe orice aparat cu obiectiv care permite focalizarea.

Avantaje telemetre
Telemetrele ofera urmatoarele avantaje: operare foarte usoara si intuitiva, operare cu ajutorul unui singur buton, rezistenta la utilizari in conditii nefavorabile (apa, praf), durabilitate mare in timp (telemetrele au in general o constructie robusta), design ergonomic pentru usurinta in utilizare, rezultate precise obtinute rapid si usor. Telemetrele sunt dispozitive de masurare a distantei de nivel profesional, care sunt rapide, usor de utilizat si incap in buzunar. De exemplu, telemetrele cu laser Fluke utilizeaza cea mai avansata tehnologie de masurare a distantei. Aceste telemetre sunt rapide, precise, durabile şi uşor de utilizat — nu trebuie decat sa stabiliti directia si sa declansaţi dispozitivul. Designul lor simplu si operarea usoara cu un singur buton inseamna ca veti petrece mai putin timp masurand si ca veti beneficia in acelasi timp de fiabilitate sporita a rezultatelor de care aveti nevoie.

De ce sa utilizati un telemetru Fluke?
· Masurari instantanee pana la 100 metri. Doar tintiti, declansaţi cu un clic si gata
· Masurati cu precizie imbunatatita. Pana la ± 1 mm. Fara scale de interpretat sau citiri eronate
· Accelerati activitatea. Masurati cu usurinta zone greu accesibile, precum tavane inalte, fara a va urca pe o scara.
· Mentineti nivelul. Noul senzor de inclinare de pe telemetrele Fluke ajuta la mentinerea nivelului, monitorizarea inaltimii si masurarea in jurul obstacolelor.
· Reduceti erorile de calcul — lasati telemetrele sa faca operatii matematice. Calculati suprafata si volumul. Adunati si scadeti distante cu usurinta. Utilizati operatii de calcul
· Pythagora pentru inaltime. Aveti incredere in dispozitivele Fluke. Robuste si fiabile, rezistente la praf si stropiri, puteţi lucra in interior si in exterior cu incredere, pentru ca acestea sunt dispozitive Fluke.

Popular posts from this blog

Documentatia pentru formularul A1 pentru PFA

Persoanele fizice autorizate sunt persoane autorizate sa desfasoare orice activitate economica permisa de lege, folosind propria lor forta de munca. Vestea buna este ca, asa cum PFA-urile pot desfasura activitati individuale legal in Romania, in egala masura o pot face si in alte state membre ale Uniunii Europene, ramanand in continuare afiliati sistemului de asigurari sociale din Romania.

Cum este acest lucru posibil? Gratie formularului A1 - fostul formular european E 101 – care reglementeaza detasarea intr-un stat membru UE al unui angajat sau al unei persoane care desfasoara activitati independente dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene. Formularul A1 trebuie prezentat in orice moment, pe durata sederii in strainatate, in scop de munca, daca acesta este solicitat de catre autoritatile din tara respectiva, care sunt obligate sa il recunoasca. Este vorba despre un certificat care atesta ca o persoana plateste asigurari in tara de origine si de aceea nu mai este necesar sa plat…

Pompa cu tocator pentru wc

Pompa cu tocator pentru WC shop-einstal.ro este cea mai buna solutie pentru toaletele care se afla la subsol. Acestea au nevoie de un ajutor pentru evacuarea apei, deoarece ele nu au la dispozitie o scurgere normala. Pompa cu tocator poate sa fie montata atat la wc cat si la alte doua dispozitive precum chiuveta sau dus, iar unele pot fi montate la doar doua dispozitive.

Pompa cu tocator nu face altceva decat sa toace apele murdare foarte marunt, principiul de functionare fiind unul foarte simplu. Scopul pentru care acestea sunt folosite este direct si anume: a nu se infunda toaletele dupa utilizare avand in vedere ca ele nu au canale de scurgere directe. Pompa cu tocator are la baza un cutit care face parte din motorul electric care functioneaza in momentul in care trageti apa la toaleta. Pompa se activeaza automat, iar apa nu mai poate sa blocheze canalizarea sau scurgerea, deoarece tocatorul va marunti incet tot ce este de maruntit. Acest dispozitiv este bun nu numai pentru cei car…

De ce oja semipermanenta?

O solutie tot mai intalnita si preferata de catre un numar din ce in ce mai mare de femei, oja semipermanenta este un produs care ofera o serie intreaga de avantaje, de ordin estetic in primul rand, dar nu numai. Desi o multime de mituri si de idei preconcepute circula in ceea ce priveste efectele negative pe care oja semipermanenta le-ar avea asupra unghiei si asupra organismului, adevarul este ca ceea ce ofera manichiura cu oja semipermanenta sunt doar avantaje si nu dezavantaje.

Primul dintre avantaje - daca ar fi sa ne gandim la latura estetica - este acela ca optand pentru o manichiura semipermanenta orice femeie va avea unghii ingrijite, frumoase, stralucitoare si mai ales o culoare mereu uniforma. Al doilea avantaj este acela ca manichiura dureaza mult mai mult decat o manichiura obisnuita. In timp ce o o oja obisnuita aplicata acasa poate sari chiar si a doua zi, iar o manichiura facuta la salon cu oja clasica nu ramane impecabila mai mult de trei-patru zile, manichiura cu oj…