Skip to main content

Uleiuri vegetale vs. uleiuri esentiale? Cum se folosesc si care sunt mai bune?

De multe ori am fost pusi in fata unei alegeri destul de complicate si nu prea am stiut ce sa luam: uleiuri vegetale sau uleiuri esentiale. Exista vreo diferenta intre ele? Cu siguranta, da. Unele se folosesc pentru uz intern, altele pentru uz extern, efectele observandu-se doar dupa o utilizare indelungata. Uleiurile vegetale provin din semintele si samburii plantelor, au proprietati curative si sunt utilizate pentru a dilua uleiurile esentiale.

Pe de alta parte, uleiurile esentiale rezulta in urma distilarii si provin din frunze sau coaja arborilor, radacini, alte parti care dau aroma respectivei plante. Proprietatile curative sunt date in special de uleiurile vegetale si de cantitatea prezenta in dilutie, asa ca sunt mai importante intr-un mix ulei vegetal, ulei esential. Proprietatile si aromele uleiurilor esentiale dispar rapid, in cel mult 24 de ore, in vreme ce uleiurile vegetale pot sa isi mentina aceste particularitati mai mult timp. Nu trebuie sa uitam si ca uleiuri esentiale se pot folosi in sedinte de aromaterapie, lucru ce nu se poate spune si despre cele vegetale-la ele depinde mult de continutul de substante si de tipul de ulei. Uleiurile vegetale sunt inodore, se pot pastra mai mult timp si sunt utilizate in special in procesele de diluare. Cateva exemple de uleiuri vegetale sunt: ulei de migdale, pentru ingrijirea mainilor, de avocado, pentru par si piele, de afine, pentru ten imbacsit.

La moda este si uleiul de jojoba, antiinflamator si foarte bun pentru eliberarea tensiunii musculare, dar si cel de alune, care e bun pentru oase, pentru masajul de recuperare. Obtinerea uleiurilor vegetale presupune un procedeu complex denumit presare la rece, extractul obtinut fiind plin de substante cu proprietati extraordinare, in stare pura. Absorbtia uleiurilor vegetale este rapida, actioneaza in profunzime, rezista la temperatura camerei peste 48 de ore, avand aceleasi proprietati.

Uleiurile esentiale au miros, se absorb mai greu si depind in mare masura de cele vegetale, pentru ca sunt concentrate si se vand in cantitati mai mici.

Popular posts from this blog

Documentatia pentru formularul A1 pentru PFA

Persoanele fizice autorizate sunt persoane autorizate sa desfasoare orice activitate economica permisa de lege, folosind propria lor forta de munca. Vestea buna este ca, asa cum PFA-urile pot desfasura activitati individuale legal in Romania, in egala masura o pot face si in alte state membre ale Uniunii Europene, ramanand in continuare afiliati sistemului de asigurari sociale din Romania.

Cum este acest lucru posibil? Gratie formularului A1 - fostul formular european E 101 – care reglementeaza detasarea intr-un stat membru UE al unui angajat sau al unei persoane care desfasoara activitati independente dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene. Formularul A1 trebuie prezentat in orice moment, pe durata sederii in strainatate, in scop de munca, daca acesta este solicitat de catre autoritatile din tara respectiva, care sunt obligate sa il recunoasca. Este vorba despre un certificat care atesta ca o persoana plateste asigurari in tara de origine si de aceea nu mai este necesar sa plat…

Pompa cu tocator pentru wc

Pompa cu tocator pentru WC shop-einstal.ro este cea mai buna solutie pentru toaletele care se afla la subsol. Acestea au nevoie de un ajutor pentru evacuarea apei, deoarece ele nu au la dispozitie o scurgere normala. Pompa cu tocator poate sa fie montata atat la wc cat si la alte doua dispozitive precum chiuveta sau dus, iar unele pot fi montate la doar doua dispozitive.

Pompa cu tocator nu face altceva decat sa toace apele murdare foarte marunt, principiul de functionare fiind unul foarte simplu. Scopul pentru care acestea sunt folosite este direct si anume: a nu se infunda toaletele dupa utilizare avand in vedere ca ele nu au canale de scurgere directe. Pompa cu tocator are la baza un cutit care face parte din motorul electric care functioneaza in momentul in care trageti apa la toaleta. Pompa se activeaza automat, iar apa nu mai poate sa blocheze canalizarea sau scurgerea, deoarece tocatorul va marunti incet tot ce este de maruntit. Acest dispozitiv este bun nu numai pentru cei car…

De ce oja semipermanenta?

O solutie tot mai intalnita si preferata de catre un numar din ce in ce mai mare de femei, oja semipermanenta este un produs care ofera o serie intreaga de avantaje, de ordin estetic in primul rand, dar nu numai. Desi o multime de mituri si de idei preconcepute circula in ceea ce priveste efectele negative pe care oja semipermanenta le-ar avea asupra unghiei si asupra organismului, adevarul este ca ceea ce ofera manichiura cu oja semipermanenta sunt doar avantaje si nu dezavantaje.

Primul dintre avantaje - daca ar fi sa ne gandim la latura estetica - este acela ca optand pentru o manichiura semipermanenta orice femeie va avea unghii ingrijite, frumoase, stralucitoare si mai ales o culoare mereu uniforma. Al doilea avantaj este acela ca manichiura dureaza mult mai mult decat o manichiura obisnuita. In timp ce o o oja obisnuita aplicata acasa poate sari chiar si a doua zi, iar o manichiura facuta la salon cu oja clasica nu ramane impecabila mai mult de trei-patru zile, manichiura cu oj…