Pilota de pat – fibre naturale sau sintetice?

Alegerea unei pilote ideale pentru anotimul rece se poate dovedi o adevarata provocare in marea de oferte disponibile in prezent pe piata de profil. Cel mai important aspect legat de alegerea unei pilote este tipul de umplutura. Astfel, putem opta fie pentru pilote din fibre naturale (puf sau pene, sau o combinatie intre cele doua) fie pentru cele din fibre sintetice. Bugetul este probabil un criteriu de care toata lumea tine seama atunci cand opteaza pentru un tip sau altul de pilote. Astfel, pilotele din puf si mai ales cele din puf de gasca 100% se pot dovedi un articol de lux si greu accesibil unor categorii de public.

Exista si variante de amestec cu pene, care sunt ceva mai ieftine, pastrand in acelasi timp calitatile pilotelor naturale. Astfel, pentru o oferta cat mai buna, incercati sa cautati pilote pat si la http://www.pilotepat.com unde veti avea supriza sa gasiti si pilote din umpluturi naturale la preturi foarte bune. Un alt criteriu este factorul alergenic. In timp ce pilotele din puf sau pene pot fi complet nepotrivite pentru persoanele cu alergii la acest timp de umplutura, exista pilote sintetice care sunt concepute in mod special pentru aceasta categorie. Factorul caldura este si el important dar nu extrem de important pentru ca in general casele in care traim astazi sunt bine izolate si cu exceptia celor care locuiesc in zone cu temperaturi foarte scazute nu este cazul sa optam pentru densitati foarte mari si grad de rezistenta la temperaturi foarte scazute. Pilotele din puf si pene asigura un grad sporit de confort si caldura si sunt un must have pentru cei mai frigurosi.

Cat de usor se spala aceste produse este un alt criteriu de care putem tine seama. In timp ce pilotele din puf sau pene se curata cu echipamente speciale, unele pilote sintetice se pot curata si acasa, chiar si in masina de spalat, in functie de instructiunile de pe eticheta.