Depozitarea hainelor in saci de vidat, solutia simpla si convenabila pentru protejarea tesaturilor

Cautati solutia ideala pentru depozitarea hainelor sau anumitor lucruri mai delicate, bibelouri poate? Vreti sa scapati de mirosuri neplacute si de umezeala excesiva, de spatii inchise si prafuite? Pe piata exista de ceva vreme saci de vidat foarte rezistenti, din materiale care tin departe insectele si umezeala, practici si simplu de utilizat. Indiferent ca vreti sa va puneti la pastrat hainele mai groase pe timpul verii sau pe cele mai subtiri pe timpul iernii, sacii va vor fi de un real folos mai ales ca va pun la dispozitie una dintre cele mai eficiente si mai bune metode de depozitare: vidarea. Desi sunt cam complicat, vidarea nu e altceva decat scoaterea rapida a aerului dintr-un anumit spatiu si crearea unui vacuum in care nu au cum sa se dezvolte microbi sau bacterii, spori de mucegai sau sa intre umezeala.

Volumul hainelor depozitate in saci de vidat scade cu pana la 70%, acest aspect fiind de folos atunci cand plecati in voiaj si aveti multe lucruri de luat la dvs. sau cand va intoarceti cu multe cadouri din concediu, dar si atunci cand nu prea aveti spatiu de depozitare in dulapuri. Sacii de vidat feresc tesaturile de atacul insectelor, in special moliile, de mucegairea lor si de mirosurile neplacute care incep sa se simta pe masura ce trece timpul si spatiul de depozitare nu e aerisit corespunzator. Singurul lucru de care trebuie sa va feriti cand folositi sacii este marginea ascutita, pentru ca riscati sa stricati sacul si sa-l spargeti. De asemenea, nu trebuie umplut sacul la refuz pentru ca riscati cand scoateti aerul sa se sparga sub presiunea imensa pe care o genereaza orice proces care are aceste proprietati.

Atunci cand plecati in calatorii sacii de vidat pot sa fie si mai utili, pentru ca puteti lua cu dvs. oricat de multe haine doriti fara sa umpleti geamantane intregi. Ii puteti pune oriunde, si in casa, si intr-un dulap de hotel sau in rulota, in portbagaj. Materialele din care sunt facuti, nailon si polietilena le asigura rezistenta pe termen indelungat, se pot refolosi daca nu sunt rupti sau intepati de vreo margine ascutita si tin la departare praful sau umezeala excesiva.