Initierea unor consolidari case, o actiune mai inteligenta decat reconstructia

Numai cine nu sta la casa nu stie cat de greu este sa ai grija asa cum trebuie de locuinta si sa o intretii prin diverse mijloace. Pentru ca banii sunt mai putini decat inainte de 2008, cand a inceput criza financiara, oamenii se orienteaza catre cumpararea de case vechi pe care le refac dupa bunul plac si le transforma in functie de nevoile fiecarei familii. Demolarea caselor si inlocuirea lor cu unele noi nu sunt solutiile cele mai bune, asa ca se prefera consolidare casa cu echipe de specialisti si firme autorizate.

Varianta a doua este mai simpla si mai ieftina deoarece se refac doar acele zone din casa unde exista probleme grave, se pot redefini anumite tipuri de design, se poate aduce un suflu nou unei case care nu e chiar in cea mai buna stare. De retinut ca nu oricine poate executa lucrari de consolidare casa si asta pentru ca fiecare element din locuinta trebuie analizat si consolidat in functie de niste reguli pe care doar specialistii le cunosc. Specialistii in acest caz sunt arhitectii si inginerii structuristi care vor verifica structura cladirii si vor propune solutii pentru consolidari. Nicio lucrare de consolidare sau renovare nu se face insa fara un certificat de urbanism si autorizatie de construire, asa ca trebuie intocmita mai intai expertiza tehnica si proiectul de lucru cu detalierea executiei.

Daca ati obtinut toate actele si aveti si expertiza tehnica facuta echipa angajata poate sa se ocupe de consolidare casa. In mare, la consolidare se repara efectiv orice structura care este deteriorata si se refac finisajele interioare si exterioare pentru a fi asemanatoare cu cele originale. Durata lucrarilor de consolidare depinde de cat de afectata este cladirea de consolidat si cat de fine sunt detaliile de executie. La finalul lucrarilor de consolidare casa va fi numai buna de locuit iar costurile lucrarii nu le vor depasi pe cele ale construirii de la zero.