Achizitia de cauciucuri de tractor

Atunci cand vrei sa cumperi cauciucuri tractor noi sau chiar si second, daca le achizitionezi direct de la un dealer autorizat sau le achizitionezi de la diverse persoane, insa le iei in persoana, cu vanzare directa si verificare nu trebuie sa iti faci griji pt marfa cumparata deoarece o vezi. Cand cumperi insa de pe internet atunci se complica treaba deoarece cand vine vorba despre cauciucuri tractor, trebuie sa fim atenti la unele detalii. Insa cum le descoperim defectele daca dorim sa achizitionam cauciucuri second hand, de exemplu?

De cele mai multe ori un pret mic sau suspect de mic la o anvelopa ascunde un an de fabricatie mai vechi. Sunt anvelope noi dar care au stat mai multi ani prin depozite. Cu cat au stat mai mult cu atat e mai probabil sa se comporte mai prost pe sosea si sa aiba mai multe defecte. Se recomanda prin urmare, atunci cand comandati anvelope de pe net sa solicitati magazinului sa se intereseze si sa va trimita codul DOT al acestora. Codul DOT contine mai multe informatii despre anvelopa, cea mai importanta dintre acestea fiind anul de fabricatie. Acesta este scris sub forma unui cod de 4 cifre de forma SSAA unde SS reprezinta exact numarul saptamanii si AA reprezinta exact anul de fabricatie. De ex. un cod DOT 4412 inseamna ca anvelopa a fost fabricata in saptamana 44 din anul 2012.

De ce trebuie sa stiti anul de fabricatie chiar daca achizitionati cauciucuri tractor noi? Pentru ca la acestea poate aparea problema de rulaj, avand in vedere ca nu se vor ai comporta la fel de bine pe sosea, asemeni unor anvelope noi. Avand in vedere ca orice se strica in timp, cauciurile nu sunt recomandate, la achizitie, sa fie mai vechi de doi maxim trei ani, tinand seama de faptul ca le veti mai folosi inca vreo trei ani pe putin.