Skip to main content

Tipuri de analizoare de gaze

Analizoarele de gaze arse pentru centrale termice variaza intre 2 si 4 senzori. Cei mai importanti doi senzori interschimbabii sunt cei de O2 si si CO-H2. Printre ceilalti senzori care mai pot fi adaugati se incadreaza de cele mai multe ori cei de NO, NO2 sau SO2.

Optiunile cu care acestea sunt dotate deobicei sunt :
- autotest
- inregistrare vocala
- dilutie CO-H2 -tiraj (autozero in flux de aer)
- senzori de presiune (aproximativ 3)
- ecran TFT Celelalte optiuni precum conectorii pentru termocupluri, capcana de condens care alarmeaza cand se atinge nivelul maxim, editarea si tiparirea unui contract de intretinere cu imprimanta incorporata sunt intalnite si dotate analizatoarelor in functie de calitatea acestora.

Masuratoriile facute cu analizoarele de gaze sunt cele de rutina si cele optionale. Cele optionale sunt cele de NO, SO2 si NO2. Cele de rutina sunt : masurarea temperaturii (Termoelement NiCr-Ni (tip K)), masurarea O2, masurarea CO, presiunea, resp. tiraj (element piezorezistiv cu compensarea interna a temperaturii ) , durata de masurare (cicluri scurte pana la max 60 de minute dupa care se face o recalibrare cu aer proaspat ), masurarea gazului (gazul este prelevat printr-un filtru si un separator de condens extern si condus printr-o pompa pentru gaz catre senzor), calibrarea senzorilor (dupa pornirea aparatului si a programului pentru masurare gaz are loc de regula o faza generala de calibrare, ce dureaza la functionare cu start-rece timp de 60 de secunde si la masuratorile repetate, respectiv in cascada, timp de 10 secunde - functionare restart ), protectie senzor CO (senzorul standard pentru CO cu compensarea dinamica H2 este protejat automat la atingerea limitei nominale de masurare (>4.000 ppm) printr-o pompa de spalare separata. Astfel se alimenteaza aer proaspat suficient din mediul ambiant acestui senzor. Reluarea automata a masuratorii are loc dupa scaderea valorilor sub pragul de 1.600 ppm. In timpul fazei active de spalare nu sunt influentate valorile ramase (in afara de CO)), prelevare gaz ( prelevarea gazului se realizeaza cu ajutorul unei sonde corespunaztoare acestui tip de interventie.

Analizoarele de gaze se impart in trei categorii, cele dedicate spatiilor rezidentiale, cele industriale si cele maritime. Analizoarele de gaze rezidentiale sunt concepute sa ajute la analizarea cu precizie a activitatii in cel mai bun mod posibil. Cu acestea se asigura mereu consumu valorilor maxime stricte, deoarece acestea sunt schimbate des si oamenii trebuie sa le respecte intru totul. Analizoarele de gaz dedicate industriei asigura posibilitatea fabricilor si a tuturor domeniilor industriale sa poata asigura o munca cat mai bine gandita, pentru a nu se afecta mai mult decat este nevoie mediul inconjurator. Cu aceste analizoare se supravegheaza gazele emise, sa mentine limita legala si se poate optimiza consumul daca este nevoie.

Analizoarele de gaze maritime ajuta de altfel la fel de mult ca cele din industrie la protejarea mediului, vorbind aici de mediul acvatic, unul dintre cele mai importante subiecte din zilele de astazi. In acest fel de constientizeaza necesitatea protectiei calitatii aerului si extinderea continua a flotei de comert international. In acest mod, tehnologia de masurare pentru analizoare portabile de gaze de ardere ia amploare si isi gaseste locul acum chiar si in domeniul maritim.

Popular posts from this blog

Cornuletele cu bomboane

Cornuletele cu bomboane de origine sud-americana care indulceste petrecaretii la diferite festivaluri au fost inventate in China. La inceput acestea erau facute in forma de taur si erau folosite in special la petrecerile de Anul Nou, pentru prosperitate in anul ce va urma. Cu mult timp dupa aceea, conceptul a fost preluat de spanioli si de italieni. Jocurile de carti, celebre in toata lumea, sunt de origine asiatica. In sec al IX lea,un membru al dinastiei Tang poseda primul set de carti.

Spatiile rezidentiale si cele comerciale sunt ferite de hoti daca montati porti automate culisante

Ai o afacere sau vrei sa iti stii casa in siguranta cand esti plecat in concediu sau la munca? Te-ai saturat sa investesti in porti obisnuite si sa constati ca nu rezista prea mult? Alege portile automate de calitate, rezistente si simplu de utilizat si vei scapa de problema sigurantei pentru totdeauna. Folosite cu succes atat pentru spatiile rezidentiale, cat si pentru accesul in societati comerciale, portile automate culisante sunt parte integranta a sistemelor de siguranta. Aceste porti automate nu se deosebesc prea mult de cele clasice, singura diferenta tinand de sistemul de actionare si inchidere. Automatizarea portilor se poate face cu ajutorul unor kituri de porti culisante. Kitul se potriveste in spatiile mici, ocupa loc putin, se foloseste usor. Energia electrica consumata de intreg sistemul de la porti automate va fi redusa cu mult datorita motoarelor de mici dimensiuni care actioneaza portile culisante, zgomotul facut la inchidere va fi redus si el. Portile automate cu

Planul unui reportaj de calitate

Reportajele sunt cu siguranta cele mai des intalnite genuri ale presei care pot implica si o sumedenie de stiri Sebes, iar acestea pentru a fi facute bine, trebuie sa includa un plan in prealabil, unul bine pus la punct, mai ales daca vorbim despre un reportaj de amploare. Planul de reportaj trebuie sa atinga urmatoarele puncte: sa iti ordoneze logic ideile, sa fie o proiectie a celui mai bun mod in care informatia jurnalistului poate sa ajunga la ascultator, sa distribuie unitar si logic informatia astfel incat ea sa fie receptata in mod optim de ascultator, sa includa toate punctele de vedere care vor trebui prezentate in reportaj, sa faca inventarul celor mai importante informatii pe care va trebui sa le contina reportajul. In plus atunci cand un jurnalist vrea sa faca un reportaj bun trebuie sa faca selectarea inserturilor sonore, daca vorbim despre reportajul de radio. Inserturile cuprind de regula: informatii esentiale; decizii; apeluri; acuzatii grave, dure; declaratii foart