Skip to main content

Tipuri de analizoare de gaze

Analizoarele de gaze arse pentru centrale termice variaza intre 2 si 4 senzori. Cei mai importanti doi senzori interschimbabii sunt cei de O2 si si CO-H2. Printre ceilalti senzori care mai pot fi adaugati se incadreaza de cele mai multe ori cei de NO, NO2 sau SO2.

Optiunile cu care acestea sunt dotate deobicei sunt :
- autotest
- inregistrare vocala
- dilutie CO-H2 -tiraj (autozero in flux de aer)
- senzori de presiune (aproximativ 3)
- ecran TFT Celelalte optiuni precum conectorii pentru termocupluri, capcana de condens care alarmeaza cand se atinge nivelul maxim, editarea si tiparirea unui contract de intretinere cu imprimanta incorporata sunt intalnite si dotate analizatoarelor in functie de calitatea acestora.

Masuratoriile facute cu analizoarele de gaze sunt cele de rutina si cele optionale. Cele optionale sunt cele de NO, SO2 si NO2. Cele de rutina sunt : masurarea temperaturii (Termoelement NiCr-Ni (tip K)), masurarea O2, masurarea CO, presiunea, resp. tiraj (element piezorezistiv cu compensarea interna a temperaturii ) , durata de masurare (cicluri scurte pana la max 60 de minute dupa care se face o recalibrare cu aer proaspat ), masurarea gazului (gazul este prelevat printr-un filtru si un separator de condens extern si condus printr-o pompa pentru gaz catre senzor), calibrarea senzorilor (dupa pornirea aparatului si a programului pentru masurare gaz are loc de regula o faza generala de calibrare, ce dureaza la functionare cu start-rece timp de 60 de secunde si la masuratorile repetate, respectiv in cascada, timp de 10 secunde - functionare restart ), protectie senzor CO (senzorul standard pentru CO cu compensarea dinamica H2 este protejat automat la atingerea limitei nominale de masurare (>4.000 ppm) printr-o pompa de spalare separata. Astfel se alimenteaza aer proaspat suficient din mediul ambiant acestui senzor. Reluarea automata a masuratorii are loc dupa scaderea valorilor sub pragul de 1.600 ppm. In timpul fazei active de spalare nu sunt influentate valorile ramase (in afara de CO)), prelevare gaz ( prelevarea gazului se realizeaza cu ajutorul unei sonde corespunaztoare acestui tip de interventie.

Analizoarele de gaze se impart in trei categorii, cele dedicate spatiilor rezidentiale, cele industriale si cele maritime. Analizoarele de gaze rezidentiale sunt concepute sa ajute la analizarea cu precizie a activitatii in cel mai bun mod posibil. Cu acestea se asigura mereu consumu valorilor maxime stricte, deoarece acestea sunt schimbate des si oamenii trebuie sa le respecte intru totul. Analizoarele de gaz dedicate industriei asigura posibilitatea fabricilor si a tuturor domeniilor industriale sa poata asigura o munca cat mai bine gandita, pentru a nu se afecta mai mult decat este nevoie mediul inconjurator. Cu aceste analizoare se supravegheaza gazele emise, sa mentine limita legala si se poate optimiza consumul daca este nevoie.

Analizoarele de gaze maritime ajuta de altfel la fel de mult ca cele din industrie la protejarea mediului, vorbind aici de mediul acvatic, unul dintre cele mai importante subiecte din zilele de astazi. In acest fel de constientizeaza necesitatea protectiei calitatii aerului si extinderea continua a flotei de comert international. In acest mod, tehnologia de masurare pentru analizoare portabile de gaze de ardere ia amploare si isi gaseste locul acum chiar si in domeniul maritim.

Popular posts from this blog

Documentatia pentru formularul A1 pentru PFA

Persoanele fizice autorizate sunt persoane autorizate sa desfasoare orice activitate economica permisa de lege, folosind propria lor forta de munca. Vestea buna este ca, asa cum PFA-urile pot desfasura activitati individuale legal in Romania, in egala masura o pot face si in alte state membre ale Uniunii Europene, ramanand in continuare afiliati sistemului de asigurari sociale din Romania.

Cum este acest lucru posibil? Gratie formularului A1 - fostul formular european E 101 – care reglementeaza detasarea intr-un stat membru UE al unui angajat sau al unei persoane care desfasoara activitati independente dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene. Formularul A1 trebuie prezentat in orice moment, pe durata sederii in strainatate, in scop de munca, daca acesta este solicitat de catre autoritatile din tara respectiva, care sunt obligate sa il recunoasca. Este vorba despre un certificat care atesta ca o persoana plateste asigurari in tara de origine si de aceea nu mai este necesar sa plat…

Pompa cu tocator pentru wc

Pompa cu tocator pentru WC shop-einstal.ro este cea mai buna solutie pentru toaletele care se afla la subsol. Acestea au nevoie de un ajutor pentru evacuarea apei, deoarece ele nu au la dispozitie o scurgere normala. Pompa cu tocator poate sa fie montata atat la wc cat si la alte doua dispozitive precum chiuveta sau dus, iar unele pot fi montate la doar doua dispozitive.

Pompa cu tocator nu face altceva decat sa toace apele murdare foarte marunt, principiul de functionare fiind unul foarte simplu. Scopul pentru care acestea sunt folosite este direct si anume: a nu se infunda toaletele dupa utilizare avand in vedere ca ele nu au canale de scurgere directe. Pompa cu tocator are la baza un cutit care face parte din motorul electric care functioneaza in momentul in care trageti apa la toaleta. Pompa se activeaza automat, iar apa nu mai poate sa blocheze canalizarea sau scurgerea, deoarece tocatorul va marunti incet tot ce este de maruntit. Acest dispozitiv este bun nu numai pentru cei car…

De ce oja semipermanenta?

O solutie tot mai intalnita si preferata de catre un numar din ce in ce mai mare de femei, oja semipermanenta este un produs care ofera o serie intreaga de avantaje, de ordin estetic in primul rand, dar nu numai. Desi o multime de mituri si de idei preconcepute circula in ceea ce priveste efectele negative pe care oja semipermanenta le-ar avea asupra unghiei si asupra organismului, adevarul este ca ceea ce ofera manichiura cu oja semipermanenta sunt doar avantaje si nu dezavantaje.

Primul dintre avantaje - daca ar fi sa ne gandim la latura estetica - este acela ca optand pentru o manichiura semipermanenta orice femeie va avea unghii ingrijite, frumoase, stralucitoare si mai ales o culoare mereu uniforma. Al doilea avantaj este acela ca manichiura dureaza mult mai mult decat o manichiura obisnuita. In timp ce o o oja obisnuita aplicata acasa poate sari chiar si a doua zi, iar o manichiura facuta la salon cu oja clasica nu ramane impecabila mai mult de trei-patru zile, manichiura cu oj…