Alba Iulia - orasul cu multe deschideri

Alba Iulia este un oras impresionant, micut dar fascinant. Intreaga sa istorie este cea care atrage turisti anual in special cu ocazia zilei de 1 decembrie, cand are loc o parada exceptionala cu multe evenimente si o serie intreaga de activitati sociale, concerte si marsuri in timpul zilei.

Alba Iulia este probabil orasul in care oamenii merg an de an ca sa se simta bine in luna decembrie, iar cei care cauta stiri Alba pe internet, vor avea ocazia sa gaseasca numai lucruri frumoase, stiri despre cultura, evenimente importante si multe altele. Nu inseamna totusi ca actualitatile nu sunt si mai sumbre in cadrul orasului, tinand seama de faptul ca peste tot se intampla nenorociri. Insa orasul este cunoscut mai mult ca si zona turistica deoarece este un oras istoric.

Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltata foarte mult de Carol al VI-lea. Habsburgii au redenumit orasul in Karlsburg in onoarea sa. Fortareata in stil Vauban cu 7 bastioane, in forma de stea, a fost construita in perioada 1716-1735, dupa un plan al arhitectului italian Giovanni Morando Visconti, fiind cea mai impresionanta de acest tip din sud-estul Europei, in special datorita portilor triumfale ce asigurau accesul, initial in numar de sase. In Alba Iulia insa veti gasi foarte multe stiri Alba si despre festivaluri de cultura, muzica si multe altele ce deriva din acestea.

Atunci cand aveti drum prin acest fantastic oras, daca nu sunteti din zona, trebuie neaparat sa mergeti la Muzeul National al Unirii, unde aveti sansa sa vedeti foarte multe obiecte istorice, trebuie sa mergeti si la Teatrul de Papusi, unde mereu se tin spectacole frumoase pentru cei mici dar si la Teatrul Studentesc sau la "Centrul Cultural Augustin Bena". Pentru cei interesati de mai multe aspecte din viata orasului Alba Iulia, acestia pot cauta stiri Alba pe internet sau pot accesa direct ziarele locale.