Skip to main content

Cum se monteaza corect elementele sistemelor de alarma profesionale?

Ne-am cumparat un sistem de alarma, avem toate piesele, avem ceva cunostinte despre cum se monteaza, dar nu stim exact ordinea si ce trebuie sa avem grija. Montarea unui sistem de alarma nu este asa de grea daca tineti cont de niste reguli simple. Centrala alarmei, care este si cea mai importanta parte din sistem trebuie neaparat sa fie ferita de privirile hotilor, asa ca trebuie pusa intr-un loc cat mai greu de gasit, prin subsol, prin spatele unor rafturi, astfel incat, chiar in caz de efractie, hotii sa nu aiba cum sa dea de ea. De asemenea tot ce reprezinta cablu alarma 6x0.25 trebuie mascat cat mai bine si trebuie ascunde toate cablurile de legatura pentru a nu trezi suspiciuni.

Locul unde se pune centrala trebuie sa aiba o atmosfera lipsita de umezeala, sa nu fie nici cald, dar nici frig si sa nu existe posibilitatea de a cadea ceva peste ea sau a cadea ea insasi pe jos, riscand spargerea. De obicei se prinde de perete cu dibluri si i se asigura alimentare permanenta. In cazul tastaturii pentru comandarea centralei, ea trebuie sa fie foarte aproape de usa de acces in casa, dar se poate monta inca una si in alta zona din casa pentru ceea ce se numeste armare perimetrala si dezarmare rapida. Legatura dintre tastatura si centrala se face neaparat prin cablu alarma 6x0.25 cu sase fire. Senzorii se monteaza si ei in functie de nevoi, insa daca sunt prea multi este nevoie sa se aiba in vedere si sursa de alimentare suplimentara si modul de extensie. Langa centrala, in cazul comunicarii GPRS cu dispecerat monitorizare este nevoie de o sursa de alimentare in plus si, evident, un comunicator GPRS, comunicarea cu centrala facandu-se via cablu alarma 6x0.25 ecranat. La final se monteaza si detectorii de miscare cam la 2.5 metri de sol, miscarea fiind „simtita” de la opt sau noua metri, detectorii de geam spart, foarte utili cand exista acte de vandalizare ce incep prin spargerea geamului sau taierea lui, si barierele in infrarosu, pentru spatii inguste, culoare.

Usile si geamurile sunt proteja de contacti magnetici care declanseaza alarma cand nu mai fac contact. Ultimele se monteaza sirenele de exterior, pe peretii exteriori, si cele de interior, care au rolul sa sperie hotul si sa-l alunge.

Popular posts from this blog

Documentatia pentru formularul A1 pentru PFA

Persoanele fizice autorizate sunt persoane autorizate sa desfasoare orice activitate economica permisa de lege, folosind propria lor forta de munca. Vestea buna este ca, asa cum PFA-urile pot desfasura activitati individuale legal in Romania, in egala masura o pot face si in alte state membre ale Uniunii Europene, ramanand in continuare afiliati sistemului de asigurari sociale din Romania.

Cum este acest lucru posibil? Gratie formularului A1 - fostul formular european E 101 – care reglementeaza detasarea intr-un stat membru UE al unui angajat sau al unei persoane care desfasoara activitati independente dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene. Formularul A1 trebuie prezentat in orice moment, pe durata sederii in strainatate, in scop de munca, daca acesta este solicitat de catre autoritatile din tara respectiva, care sunt obligate sa il recunoasca. Este vorba despre un certificat care atesta ca o persoana plateste asigurari in tara de origine si de aceea nu mai este necesar sa plat…

Pompa cu tocator pentru wc

Pompa cu tocator pentru WC shop-einstal.ro este cea mai buna solutie pentru toaletele care se afla la subsol. Acestea au nevoie de un ajutor pentru evacuarea apei, deoarece ele nu au la dispozitie o scurgere normala. Pompa cu tocator poate sa fie montata atat la wc cat si la alte doua dispozitive precum chiuveta sau dus, iar unele pot fi montate la doar doua dispozitive.

Pompa cu tocator nu face altceva decat sa toace apele murdare foarte marunt, principiul de functionare fiind unul foarte simplu. Scopul pentru care acestea sunt folosite este direct si anume: a nu se infunda toaletele dupa utilizare avand in vedere ca ele nu au canale de scurgere directe. Pompa cu tocator are la baza un cutit care face parte din motorul electric care functioneaza in momentul in care trageti apa la toaleta. Pompa se activeaza automat, iar apa nu mai poate sa blocheze canalizarea sau scurgerea, deoarece tocatorul va marunti incet tot ce este de maruntit. Acest dispozitiv este bun nu numai pentru cei car…

De ce oja semipermanenta?

O solutie tot mai intalnita si preferata de catre un numar din ce in ce mai mare de femei, oja semipermanenta este un produs care ofera o serie intreaga de avantaje, de ordin estetic in primul rand, dar nu numai. Desi o multime de mituri si de idei preconcepute circula in ceea ce priveste efectele negative pe care oja semipermanenta le-ar avea asupra unghiei si asupra organismului, adevarul este ca ceea ce ofera manichiura cu oja semipermanenta sunt doar avantaje si nu dezavantaje.

Primul dintre avantaje - daca ar fi sa ne gandim la latura estetica - este acela ca optand pentru o manichiura semipermanenta orice femeie va avea unghii ingrijite, frumoase, stralucitoare si mai ales o culoare mereu uniforma. Al doilea avantaj este acela ca manichiura dureaza mult mai mult decat o manichiura obisnuita. In timp ce o o oja obisnuita aplicata acasa poate sari chiar si a doua zi, iar o manichiura facuta la salon cu oja clasica nu ramane impecabila mai mult de trei-patru zile, manichiura cu oj…