Sfaturi in alegerea unui aranjament floral pentru nunta

Nu exista decizii gresite cand vine vorba despre alegerea aranjamentului floral pentru nunta. Nunta reprezintă un eveniment personal, asa ca este normal sa primeze propriile preferinte. Unele mirese stiu sigur ce vor, iar gusturile sunt variate: de la aranjament de nunta cu trandafiri rosii, pana la frezii albe si numeroase combinatii.

Daca nu ai nicio idee despre ce flori vrei la nunta, incepe prin a verifica diferite surse pentru a-ti forma o idee despre ce iti place. Rasfoieste reviste pentru mirese, carti sau cataloage de gradinarit care se concentreaza pe flori. Poti chiar sa iei in considerare un tur la gradina botanica sau la florariile mai mari, pentru a vedea cum arata respectivele aranjamente in realitate. Inainte de a te entuziasma foarte tare, calculeaza daca te incadrezi in buget. Cand discuti cu floralul, spune-i o suma aproximativa si incepe negocierea de-acolo. O sugestie ar fi sa ai o lista cu flori pe care le vrei neaparat si inca o lista cu flori pe care ti le-ai dori, astfel incat daca nu ai suficient buget sa stii la ce poti renunta.

Un alt truc este sa folosesti flori scumpe doar unde este necesar, de exemplu pentru buchetul miresei. Culorile sunt importante in alegerea florilor. Selectate in concordanta cu sezonabilitatea, vor permite un impact mai mare la un pret mai mic, intrucat florile de sezon costa intotdeauna mai putin. Culorile aranjamentelor trebuie sa complementeze rochia de mireasa, tema nuntii, etc Buchetul miresei este cel mai intim aranjament floral pentru nunta si daca ai buget limitat este bine sa incepi cu acesta. Buchetul miresei trebuie sa fie cel mai spectaculos dintre toate buchetele petrecerii de nunta. De obicei, albul este cel mai popular pentru buchet de nunta, dar in zilele noastre sunt folosite o diversitate de culori de la pasteluri calde cum este rozul pana la culori vibrante si bogate precum fucsia, burgundi sau violet. Cele mai multe buchete contin trandafiri rosii in diverse combinatii. Pana la urma, decizia depinde de stilul rochiei, inaltimea miresei si tema de nunta. Este important sa nu finalizezi buchetul inainte de a-ti alege rochia, fiindca cele doua trebuie sa se potriveasca perfect si de regula, cu cat rochia este mai voluminoasa cu atat buchetul este mai mare.

Chiar daca nevoia pentru flori a mirelui si a cavalerilor de onoare este mai putin spectaculoasa, este la fel de importanta. Pentru mire, alege o butoniera diferita de a cavalerilor, eventual o floare care se regaseste in buchetul miresei. Cele mai populare flori folosite ca butoniere sunt trandafirii, garoafele, orhideele si diferite tipuri de liliac.