De ce sa-ti iei lampa led si nu lampa cu bec incandescent?

Dupa renovarea locuintei si finisarea tuturor elementelor si structurilor, crearea unei atmosfere primitoare in noua casa este urmatorul obiectiv. Pe langa decoratiuni si mobilier, lumina care este in fiecare camera are o importanta cruciala pentru aspectul general al acesteia, asa ca trebuie sa cautam cele mai ingenioase modalitati de iluminat. O alegere buna este lampa led pentru interior, un corp de iluminat bazat pe tehnologia LED, avand incorporat unul sau mai multe becuri led care emit o lumina puternica si placuta vederii, nederanjanta.

Ledurile pot fi incorporate rapid in orice circuit electric, nu se ard asa cum se intampla in cazul becurilor cu incandescenta, nu au temperaturi uriase in timpul fuctionarii si nici nu contin substante toxice si metale grele. Lumina „rece” asigura o eficienta a utilizarii energiei electrice si o transformare a energiei electrice in lumina intr-o proportie mai mare ca la becurile normale. Spre deosebire de lampile cu becuri cu incandescenta, lampa led are o durata de viata mai mare, de pana la 100.000 de ore, ceea ce inseamna ca va rezista mai bine de 17 ani-becul cu incandescenta dureaza de 50 de ori mai putin. De asemenea, lampa led nu emite infrarosii si nici ultraviolete, are o intensitate puternica si luminozitate optima pentru iluminatul interior si exterior si nu atrage nicio insecta-ideale pentru perioada verii. Nu este casabila, rezista foarte bine la orice socuri, nu exista filament, iar aplicatiile in care poate fi folosita sunt foarte diverse.

Apropierea de lumina alba recomandata pentru incaperile unde stam si lucram este mult mai mare in cazul ledurilor decat in cazul neoanelor, voltajul este scazut si au o stabilitate cromatica perfecta. In plus, lampile led reusesc sa distribuie uniform lumina pe suprafata care urmeaza sa fie iluminata, culorile fiind puternice si foarte bine definite, nu polueaza luminos mediul-lumina se directioneaza doar in zonele unde este nevoie de ea, nu sunt vibratii si nici straluciri suparatoare ale luminii, de aici si evitarea oboselii date de acestea. Pe de alta parte, ledurile se aprind imediat si se sting rapid si se pot aprinde si stinge rapid ori de cate ori dorim, fara sa se strice.