Skip to main content

Cu anvelopele de iarna si all season conduci sigur si complet relaxat

Vechile anvelope de iarna nu mai raspund asa de bine la comenzi indiferent cum e carosabilul? Franarea nu mai e asa de buna? Riscurile pe care vi le asumati sunt prea mari pentru a continua sa ignorati aceste probleme. Anvelopele de iarna sunt confectionate dintr-un cauciuc special, tratat si confectionat astfel incat sa se comporte foarte bine chiar si la temperaturi cu minus.

Aceste anvelope sunt caracterizate prin franarea rapida pe un carosabil acoperit cu zapada sau polei, controlul perfect al masinii si o stabilitate sporita atunci cand intervine umezeala sau zapada din abundenta. Cauciucul este mai putin dur decat in cazul anvelopelor de vara, iar aderenta este net superioara celor de vara. O solutie de mijloc pentru cei care nu vor sa cumpere anvelope de iarna si de vara este achizitionarea anvelopelor all season. Ele permit o rulare pe un carosabil acoperit cu zapada, la fel de buna ca pe unul perfect uscat sau foarte umed, caracteristic perioadei calduroase, insa siguranta nu e atat de mare ca in cazul anvelopelor de iarna, pentru ca si materialele sunt „de compromis” avand o structura oarecum hibrida. Vara, anvelopele all season se uzeaza mult mai repede decat in cazul celor specifice sezonului, la viteze mari nu prea rezista asa de bine si pot aparea fisuri, uzura prematura, iar canicula le poate afecta structura cauciucului din care sunt facute. Tractiunea nu este chiar asa de stralucita, aderenta este mai mica, insa siguranta la volan este garantata, iar preturile sunt mai bune si mai usor de suportat. In felul asta, cumparand anvelope all season se poate economisi timp, deoarece, pentru a schimba cauciucurile trebuie sa faceti un singur drum la un service autorizat, iar problema depozitarii celuilalt set de anvelope este ca si rezolvata.

Anvelopele all season sunt numai bune pentru masinile cu putere redusa si pentru cei care nu prea isi folosesc masina la putere maxima si conduc mai lent. La cumpararea lor trebuie sa fim atenti la marcajul M+S, la prezenta pictogramei cu fulgul de nea si cea cu creasta de munte. Ca sa nu fiti pacaliti usor trebuie sa cereti si un certificat de atestare care garanteaza folosirea lor atat in conditii de carosabil acoperit cu zapada, cat si in cazul in care acesta este acoperit cu gheata groasa.

Popular posts from this blog

Cornuletele cu bomboane

Cornuletele cu bomboane de origine sud-americana care indulceste petrecaretii la diferite festivaluri au fost inventate in China. La inceput acestea erau facute in forma de taur si erau folosite in special la petrecerile de Anul Nou, pentru prosperitate in anul ce va urma. Cu mult timp dupa aceea, conceptul a fost preluat de spanioli si de italieni. Jocurile de carti, celebre in toata lumea, sunt de origine asiatica. In sec al IX lea,un membru al dinastiei Tang poseda primul set de carti.

Spatiile rezidentiale si cele comerciale sunt ferite de hoti daca montati porti automate culisante

Ai o afacere sau vrei sa iti stii casa in siguranta cand esti plecat in concediu sau la munca? Te-ai saturat sa investesti in porti obisnuite si sa constati ca nu rezista prea mult? Alege portile automate de calitate, rezistente si simplu de utilizat si vei scapa de problema sigurantei pentru totdeauna. Folosite cu succes atat pentru spatiile rezidentiale, cat si pentru accesul in societati comerciale, portile automate culisante sunt parte integranta a sistemelor de siguranta. Aceste porti automate nu se deosebesc prea mult de cele clasice, singura diferenta tinand de sistemul de actionare si inchidere. Automatizarea portilor se poate face cu ajutorul unor kituri de porti culisante. Kitul se potriveste in spatiile mici, ocupa loc putin, se foloseste usor. Energia electrica consumata de intreg sistemul de la porti automate va fi redusa cu mult datorita motoarelor de mici dimensiuni care actioneaza portile culisante, zgomotul facut la inchidere va fi redus si el. Portile automate cu

Planul unui reportaj de calitate

Reportajele sunt cu siguranta cele mai des intalnite genuri ale presei care pot implica si o sumedenie de stiri Sebes, iar acestea pentru a fi facute bine, trebuie sa includa un plan in prealabil, unul bine pus la punct, mai ales daca vorbim despre un reportaj de amploare. Planul de reportaj trebuie sa atinga urmatoarele puncte: sa iti ordoneze logic ideile, sa fie o proiectie a celui mai bun mod in care informatia jurnalistului poate sa ajunga la ascultator, sa distribuie unitar si logic informatia astfel incat ea sa fie receptata in mod optim de ascultator, sa includa toate punctele de vedere care vor trebui prezentate in reportaj, sa faca inventarul celor mai importante informatii pe care va trebui sa le contina reportajul. In plus atunci cand un jurnalist vrea sa faca un reportaj bun trebuie sa faca selectarea inserturilor sonore, daca vorbim despre reportajul de radio. Inserturile cuprind de regula: informatii esentiale; decizii; apeluri; acuzatii grave, dure; declaratii foart